Laihdutusstrategia

 

Pudotustahti

Paino tuppaa tippumaan epätasaisesti. Kehon nestemäärä saattaa vaihdella ja siten vaikuttaa painoon esim. kuukautisista tai kuntosaliharjoittelusta johtuen.

Pudotustahdin kanssa kannattaa siis olla realistinen. Hanskoja ei lyödä tiskiin puntarin viisarin noustessa, vaan painokäyrää seurataan pidemmällä aikavälillä.

Kuva: Yorkhypnotherapist.com

Pudotettava painomäärä

Avainsana tässä kohtaa lienee välitavoitteet. On paljon mukavampaa laihduttaa kolme kiloa saavuttaen ensimmäisen välitavoitteensa, kuin yrittää laihduttaa 15 kiloa ja luovuttaa neljän pudotetun kilon jälkeen, koska painotavoite on vielä niin kovin kaukana ja paino tippuu tuskallisen hitaasti kokonaispudotustavoitteeseen nähden.

Kuva: thespiritscience.net

Laihdutusmetodi

Uusia laihdutusmenetelmiä ilmestyy vähän väliä ja kukapa ei niihin olisi sortunut! Kyllähän nämä laihdutuskuurit oikein toteutettuna usein tomivat, mutta ongelmana onkin se, ettei niitä voi eikä pysty toteuttamaan koko loppuelämää. En minä ainakaan voi!

Laihdutustavan täytyy olla sellainen, että sitä jaksaa toteutta pitkään, mielellään koko loppuelämän. Laihdutuksen täytyy istua muun perheen syömisiin – kukaan ei jaksa valmistaa montaa eri ruokaa kovin pitkään.

Varautuminen repsahduksiin

Aika tärkeä kohta, koska repsahduksilta tuskin vältytään laihduttaessa.

Teoriassa on mahdottoman helppoa ymmärtää, että jos tulee herkuteltua liikaa, on viisasta palata ruotuun ja jatkaa laihdutusta. Lopputulemana on hoikka minä, repsahduksista huolimatta…

https://i0.wp.com/b.fastcompany.net/multisite_files/codesign/imagecache/1280/article_feature/keep-calm-carry-on.jpeg

Näin helppoa repsahduksista selviäminen ei kuitekaan käytännössä ole – ei lähimaillekkaan! Vaatii valtavasti ymmärrystä, tahtoa ja itsekuria selvitä repsahduksesta ilman luovuttamista. Tästä aiheesta teen kattavamman postauksen myöhemmin.

Muka-laihduttamisen välttäminen

On tavallista, että laihdutus muuttuu muka-laihduttamiseksi. Kokoa ajan siis ollaan laihiksella ilman että paino oikeasti laskee. Ja tätä saattaa kestää viikkoja, jopa kuukausia. Ja se paino saattaa jopa nousta.

Kuva: webmd.com

 

Itse olen kokenut, että tällainen muka-laihdutus pitää painon useimmiten samoissa lukemissa kuin se jo on. Vasta se ”kunnon laihdutus”, jossa nähdään myös nälkää, saa painon laskusuuntaan. Ehkä tästä samasta syystä niin moni muukin nainen on ikuisella muka-laihdutuskuurilla.

Ehkä nykynaisen painonhallintamenetelmänä voidaankin pitää muka-laihdutusta :/

 

 

 

Jätä kommentti